onsdag 17. mars 2010

Beates kokebokutfordring.

Dette er andre uke av Beates kokebokutfordring. Denne gangen er retten hentet fra boka; Fra boller til burritos. Retten jeg har valgt virket enkel og smakrik.

Potetgrateng med kjøttdeig:
4-5 poteter. (jeg brukte potetmos)
1 løk, hakket
250 gram kjøtteig
1 dl hvit ost, revet
1 ts salt
1 krm pepper
1 ts timian
1 dl lettmelk
1/2 dl fløte
Ildfast form
225 grader i ca.45 min på nederste rille.

Vask og del opp potetene og løken.
Gni kjøtteigen slik at den blir kornete.
Legg poteter løk, kjøtteig og ost lagvis i en ildfast form, sammen med salt og krydder.
Hell over melk og fløte og stek potetene til de er møre.
Jeg stekte kjøtteigen på forhånd, føltes ikke helt rett å legge den rå i forma.
Boka er laget etter initiativ fra Statens ernæringsråd og fysisk aktivitet, som inviterte matvarebransjer og frivillige organisasjoner til dugnad. Boka skal gi grunnleggende kunnskap og gjøre deg istand til å lage mat til deg selv, til venner og familie. Boka gir også kunnskap om matvarer og matlaging.
Lykke til om du prøver.

1 kommentar:

Beate sa...

Så flink du er. Her ble livet plutselig så hektisk at det bare har blitt raske løsninger, men nå skal jeg gå å bla litt i kokebøkene og se om ikke jeg finner noe godt og enkelt å lage til middag i morgen :)