mandag 18. november 2013

Gulrotsuppe med svinekjøtt.

Hjemme med sykt barn i dag. Da passer det godt med en lun og varm hjemmelaget gulrotsuppe. Det finnes mange oppskrifter på suppen ute på nett, her får du min:
Du trenger:
800 g gulrot
2 store poteter
1-2 buljongterninger
1/2 løk
olje til steking
1/3 boks kesam
Skjær opp gulrøttene (la to være igjen) og potetene i skiver. Legg dette i kaldt vann. Kutt løken opp i små biter og fres dem i kasserollen med litt olje til de blir blanke. Hell vannet av gulrøttene og poteten og ha det oppi gryta. Hell på ca. 4 dl med vann og buljongterningen. 
Dette kokes i ca. 10-15 min. til grønnsakene er møre.
Nå kutter du opp de to gulrøttene du har til overs i tynne skiver. Stek kjøttet i litt olje, krydre med salt og pepper. 
Mos suppen med en stavmikser. Sett kasserollen tilbake på plata og ha i kesamen, ev. mer vann og gulrotskivene. Dette kokes nå i noen min. Smak til med krydder og ev. mere kesam.
Ferdig!

Ha en strålende uke.
Annelive