fredag 7. november 2008

En krøkkete oppskrift


Strikket en del av disse spiralsokkene uten hæl for noen år siden, oppskriften fant jeg i et juleblad som er er borte for lenge siden. Husket ikke hvor mange ganger en skulle gjenta hver rapport så jeg valgte 4 og det ble slakke fine snurrer.
Oppskrift:
Jeg har lagt opp 48 masker på pinne 2,5 (jeg strikker veldig løst). Først strikket jeg 10 omganger vrangbord før hullraden strikkes slik: et kast, 2 rett sammen ut omganger. Så en omgang rett, du skal da ha 48 masker på pinnene. Dermed starter "Mønsteret" som egentlig bare er 2 rett 2 vrang som du forskyver.
X=rett
O=vrang
XXOOXXOOXX
XXOOXXOOXX
XXOOXXOOXX
XXOOXXOOXX
OXXOOXXOOX
OXXOOXXOOX
OXXOOXXOOX
OXXOOXXOOX
OOXXOOXXOO
Altså du strikker fire omganger 2 rett, 2 vrang før du på neste starter pinnen med 1 vrang, 2 rett, 2 vrang osv.
Når du har strikket ca 12 omganger feller du to masker, en i begynnelsen av 1 pinne og en på siste pinne. strikk en rapport til å fell så en gang til på samme måte = 4 masker felt.
Når de er så lang som du ønsker strikker du hæl over 22 masker, 1 og siste pinne. (sett dem inn på samme pinne). strikk glattstrikk frem og tilbake over disse maskene til helen er så lang som du ønsket (jeg strikket ca. 14 omganger til en liten damefot). Fell av for hæl på den måten du syntes er best, min metode trenger ikke være den beste.
strikk så foten så lag du ønsker men strikk glattstrikk under og mønster oppå foten. Fell av annenhver omgang slik at du har 22 masker under foten. Når du har kommet til ønsket lengde feller du av til tå ved å strikke glatrstrikk over alle masker og fell i straten av 1 og 3 pinne og slutten av 2 og 4 ved å strikke to rett sammen annen hver omgang 3 ganger og så feller du hver omgang.
Ehh, håper dette er forståelig, er ikke superflink å skrive oppskrifter:-)