tirsdag 14. juli 2009

Rabarbrapai.


Vi er nå hjemme fra en herlig uke norpå hos bestemor og bestefar (er så heldig at jeg har unge besteforeldre og lillegull har dermed unge oldeforeldre). En av de tingene jeg bare må gjøre på sommeren er å spise rabarbra og tidligere har det bestandig vært grøt så jeg tenkte det var på tide å forsøke noe nytt. Rabarbrasesongen er egentlig over, men det gikk bra, paien ble god. Denne oppskriften fant jeg i et gammelt ukeblad og var absolutt verd et forsøk. Med is til ble paien helt perfekt.
Du trenger:
Bunn:
250 g hvetemel
125 g sukker
150 g smør
1 ts bakepulver
2 ss melk eller fløte
1 eggeplomme.
Kjør alle ingrediensene i til bunnen i en foodeprosessor. Trykk deien ut i godt smurt form, ca 25 cm. Prikk bunnen med en gaffel.
Fyll:
600 g rabarbra
3 dl sukker
2 ts vaniljesukker
Del rabarbraen i mindre biter og kok dem møre med sukker og vaniljesukker. Avkjøles litt før den helles i paiskallet.
stek rabarbraen midt i ovnen ved 175 grader i 30-40 min. Avkjøes før servering.
Lykke til!

1 kommentar:

Anonym sa...

Garantere at

rabarbrapaien hva god. Anbefales