fredag 14. august 2009

Annelives sengesokker.

Augustfargen i alongen "et år i farger" er turkis og når man ikke finner noe man har lyst til å strikke, får man finne på noe selv. Så da ble det tykke, gode og varme sengesokker strikket i alfa.De har i tillegg fått en retrolapp med vaskeråd osv. siden disse går i messekurven. Nedenfor er mitt forsøk i å skrive ned en forhåpentlig forståelig oppskrift, lykke til om du gir dem et forsøk.

Annelives sengesokker:
Garn: Alfa, bestående av ull og mohair.
Pinner: Jeg har brukt nr. 5 men strikker meget løst.

Skaftet: Legg opp 28 masker og fordel de på 4 pinner. Strikk rundt glattstrikk, 4 omganger. Strikk så en omgang vrang. Dettte får de øverste omgangene til å "rulle" nedover slik at det blir en tykk god kant øverst på sokkene. Strikk så to omganger glattstrikk. Neste omgang er en med luser, dvs annenhver maske turkis og hvitt. Strikk så 2 omganger rett. Så en omgang vrang. Deretter strikker du rett tundt og rundt til skaftet er så langt som du ønsker(jeg strikket ca. 28 omganger).
Hæl: Strikkes over 14 masker på pinne nr. 1 og 4. strikk 16 omganger glattstrikk før du feller. Felling: start fra "rettsiden" og strikk pinne 1 og de 3 første maskene på pinne 4. Strikk de neste to maskene vridd rett sammen, snu og strukk vrangt tilbake til de har strikket de 3 første maskene på pinne 1. strikk de to neste maskene vrangt sammen, snu. Fortsett slik til du har strikket opp alle maskene på sidene.
Fot: ta opp 12 maker på hver side av foten. og strikk så rundt over alle maskene. Fell 1 maske annenhver omgang på pinne 1 og 4 (under foten)til du har 12 masker på disse pinnene. Strikk så foten så langt du ønsker. Jeg strikket 35 omganger og dette tilsvarer ca. forstørrelse 38.
Tå: Jeg valgte å ha tåen i en egen farge. Fell så annenhver ongang 1 maske på pinne 1 og 4 til du har like mange masker oppå som under foten, fell så hver omgang til du har 4 masker igjen. Trekk tråden gjennom maskene og snurp sammen.Disse er utrolig myke å gå på siden de er så tykke.


Hjertelig hilsen
Annelive