fredag 25. september 2009

Kulinarisk aften på Tomasjordnes.

Vi har lenge snakket om å møtes for en felles middag og nå torsdag samlet vi oss, 8 jenter/damer, 3 barn og èn hund, min venninne Eirin var verten for kvelden. Alle skulle lage en rett hver, noe de selv liker og kunne tenke seg at andre kunne ville smake på. En skulle ikke lage mat til 8 personer, men en vanlig porsjon, ca 4 stk. På den måten ble det uansett nok til hver og måltidet ble litt mer som å spise tapas. Verten sto for desserten, blåbærpai og is slik at vi fikk en vellykket avsluttning på måltidet. Jeg må bare si at dette var en meget kulinarisk kveld, her dukket det opp utrolig mye godt! Alt fra Shusi til Italiensk og en smak av Irakisk var det også. Dette er bare å anbefale for venninnekvelder. Jeg legger ut oppskrift på mitt bidrag til kvelden; Reker i tomatsaus, som er en enkel og velsmakende rett.

(Dette bildet tok 4 åringen min av lille Chanel som ikke fikk være med på hele kvelden pga omfattende tigging.)

Reker i tomatsaus:
500 g rensede reker
1 løk, hakket
2 hvitløksbåter, hakket
1 rød og 1 grønn paprika. hakket.
1 ss karri
2 ss olje
1 boks hakkede tomater, 400 gram
2 1/2 dl matfløte
salt og pepper.
Fres løk, hvitløk og karri i olje. Tilsett tomater og fløte og la det hele surre i 10 min.
Varm rekene raskt i sausen og smak til med salt og pepper.

Serveres med ris og salat.


Enjoy!