fredag 5. februar 2010

Jakten på den perfekte kanelbolleoppskrift, del 2.


Dette er del 2 av jakten på den perfekte kanelbolleoppskrift, eller JPDPK, D2. En kan få inntrykk av at dette er kun andre forsøket, men det er det altså ikke. Jeg har vært en svært så ivrig kanelsnurrebaker i mange år og det er først nå jeg kom på tanken om å blogge mine forsøk. Med min erfaring og ikke minst interesse for kanelboller burde jeg ikke ha min egen oppskrift? Hva ønsker jeg skal være i denne oppskriften? Vel, enkelte kriterier var klare før bakingen startet. Oppskriften skulle ikke inneholde egg og hevingsmiddelet skal være gjær, ikke bakepulver. I tillegg ønsker jeg å bruke litt vaniljesukker i fyllet.
Her er Annelives kanelbolleoppskrift:

6 dl. melk, jeg bruker laktoseredusert.
150 g smør. (Tines meierismør)
1 pakke fersk rød gjær, 50g.
1 kilo hvetemel.
2 dl. sukker.
1 krm salt.
2 ts kardemomme, jeg kjøper krydderet i krukker på apoteket.

Smelt smøret og bland i melken. Varm dette til 37 grader og smuldre gjøren i vesken.
bland alt det tørre og hell på den lunkne vesken. Elt deigen og la den heve under et klede i en time. (ca. dobbel størrelse).
Fyll:
Meierismør
sukker
kanel
vaniljesukker

Når deigen har hevet kjevler jeg den ut til et rektangel og smører så deigen inn med smøret. Jeg stør så over resten av fyllet, mengden må du avgjøre etter hva du liker.

Rull så deigen til en pølse og skjer den opp i stykker ca. 2 cm. tykke. Hvor mange boller det blir avhenger av hvor stort rektankel du kjevler ut. La bollene heve under klede/plast i en halv time til. Pensle med litt egg og strø over perslesukker. Stek de så på 225 grader til de er gyldenbrune.

Lykke til! Gi meg gjerne et hint om du prøver deg!

Hilsen
ANNELIVE.