lørdag 19. november 2011

Jobbtøffler med egenlaga knapp.

Tøffler etter eget mønster. Dette er den samme tøffelen som ble kjempestor. Etter mange omganger i vaskemaskinen er de passelige til å bruke på jobb. Knappen er også hjemmelaga av stoff, vatt, filt og et gammelt overhead ark. Er det ønskelig kan jeg legge frem en fremgangsmåte. Jeg legger ut mønsteret her så kan du strikke de samme tøfflene om du ønsker og jeg slipper å ha det liggende, (Så slipper jeg å lete og IKKE finne når jeg trenger det).
Mønster:
Garn: eskimo, alfa el.lignende, jeg har brukt eskimo 6 nøster.
Pinne nr.5, på rundpinne
Legg opp 58 masker og strikk 4 riller = 8 ganger frem og tilbake.
strikk så glattstrikk frem og tilbake, samtidig som du øker en maske i hver side annen hver omgang.=64 masker. Strikk så 6 omganger glattstrikk uten å øke frem og tilbake. Nå skal du strikke glattstrikk rundt 6 omganger. Vil du ha et høyere skaft, strikker du flere omganger her.
Hel:
Strikk de første 17 maskene på omgangen. De 30 neste maskene skal du strikke hel av. Strikk frem og tilbake glattstrikk over disse 30 maskene 20 ganger. Sett en markør etter 15 masker og strikk to masker etter markøren. Strikk de to neste maskene sammen og den neste maska, snu. Løft den første maska av og strikk vrangt til to masker forbi markøren. Strikk de to neste maskene sammen og strikk den neste maska vrangt, snu. strikk til du kommer til "hullet" og strikk maska før og etter sammen. Strikk neste maske rett, snu. fortsett slik til alle maskene er strikket opp.
Plukk opp 14 masker på siden av helen og strikk rundt 1 omgang over alle maskene. Sett en markør i siden på tøffelen og fell to masker annen hver omgang til du har 60 masker rundt. fortsett til foten måler 26 cm.
Tå:
strikk to masker sammen, strikk 5 masker. fortsett slik rundt.
Strikk 3 omganger uten felling.
Strikk to masker sammen, strikk 4 masker, fortsett slik rundt.
strikk 3 omganger uten felling.
fortsett slik til du har strikken runden med en maske mellom hver felling. Strikk en omgang uten felling, strikk to masker sammen rundt. Trekk en tråd gjennom de maskene som er igjen og sy alle tråder.
Toves i vaskemaskin på 40 grader med en kork grønnsåpe. Jeg måtte tove den 4 ganger før den ble så liten som jeg ønsket.
Lykke til om du prøver.