søndag 11. desember 2011

Hjemmelaget eggelikør.

 Det finnes mange forskjellige tradisjoner i de ulike hjem, en av våre er å servere eggelikør til de voksne i jula.
Ha likøren i et lite glass, server den med raspet mørk sjokolade...mmmm. I år er eggelikøren hjemmelaget, og minst like god som den kjøpte. jeg deler oppskriften med dere så kan du jo prøve om du får lyst.
1/2 liter helmelk
300 g sukker
5 eggeplommer
1 ss med vaniljesukker
1/2 liter sprit.
Kok opp melk og sukker. Visp sammen eggeplommer og vaniljesukker, slå den varme melken over og rør godt. Det skal tykne litt. Sil blandingen for å få ut ev. klumper. Avkjøl og bland i spriten mens du rører godt. Oppevar likøren kaldt, da holder den ca. en måned. Rist flasken av og til for å hindre at den skiller seg.

Eggehvitene du får til overs bruker vi å lage kokostopper av, jeg skal legge ut oppskrift på disse også.
Ha en flott søndag.
Annelive